Ja c’fare eshte investuar ne Roskovec ne 2017 dhe projektet per 2018( video)

541

 Edhe kete vit ka thene kryebashkiakja e Roskovecit Majlinda Bufi shperndarja e investimeve eshte parashikuar te kryhet ne te gjitha fshatrat por edhe sipas problematikave,duke bere te mundur zgjidhjen e tyre. 
Rreth 200 milion leke te reja eshte fondi i financimit, ne investimet qe jane kryer  ne 2017 ne Bashkine Roskovec. Projektet ne fjale jane rikonstruksion te rrugeve , shkolla,objekte shkollore,sistemi i vaditjes dhe kullimit,kanalizime te ujrave te zeza, 
Sipas kryetares se Bashkise Roskovec Majlinda Bufi ,vlera e financimeve per keto investime jane realizuar teresisht nga te ardhurat e Bashkise 

-1- Riparimi i Shkolles Vlosht 2milion 36 mije leke


2 -KUZ Marinez 20 milion 113 mije lek te reja
–3-Ndertimi i KUZ Strum 13 milion 325 mije lek te reja


-4-Ndertimi KUZ prane spitalit Roskovec


-5-Planifikimi i KUZ Agacaj-Suk1 nis ne Shtator 7 milion 320 mije leke te reja


-6-Sistemimi i Ngjeqarit . Faza e pare 12 milion 174 mije leke te reja( faza e dyte 8 mln 895 mije lek


7-Rikonstruksioni i rruges se Mbers 13 milion lek te reja

-13-ndertim KUZ Muskaj ,Strum 2 mln 700 mij lek

Edhe per vitin 2018 kryetarja e bashkise Roskovec Majlinda Bufi ka shprehur prioritetet e investimeve per si dhe ambicien per te permirsuar sherbimet publike ne te mire te komunitetit te 14 fshatrave te Bashkise Roskovec.Ajo ka theksuar se prioritet eshte rimualifikimi urban i qendres Roskovec me nje financim nga qeveria shqiptare prej 290 milion leke te reja si dhe vijimi i projekteve ne infrastrukture ne te 14 fshatrat e Bashkise Roskovec