Izraeli ushtron ndaj Palestinës edhe bllokadë virtuale

54

Sipas lajmit të gazetës “Yedioth Ahronoth” me seli në Tel-Aviv, Ministrja e Mbrojtjes së Izraelit, Ayelet Shaked në fjalën që mbajti në një konferencë mbi median sociale tha se ia kishin arritur qëllimit për fshirjen e përmbajtjeve (mesazheve) në Facebook dhe Twitter.

70% e kërkesave tona janë përmbushur, u shpreh Shaked duke shtuar se ia kishin arritur të fshinin mesazhet që bënin thirrje përmes internetit për vdekje dhe dhunë.

Shaked tha se ekziston një lidhje e drejtpërdrejt ndërmjet mesazheve që shpërndahen në median sociale dhe sulmeve në jetën e vërtetë, ndërsa nënvizoi se Izraeli ka një bashkëpunim të afërt me kompanitë e Facebook, Twitter dhe Google lidhur me mesazhet e palestinezëve që qarkullojnë në mjedisin elektronik.