Investohet ne 3 fshatrat e Roskovecit ku asnjeher nuk ishin kryer investime

930

Ne 3 fshatra te Bashkise Roskovec kane nisur disa investime te rendesishme ne sherbim te banoreve.Infrastruktura rrugore , rrjeti i kanalizimeve , ndricimi dhe trotuare mungonin dhe ishin kthyer ne problematiken e perditshme te banoreve te fshatit Strum,Velmish dhe Arapaj .Me verifikimin e kesaj situate ne keto fshatra Bashkia Roskovec hartoi projektet dhe me nje vlere financimi prej 38 milion leke te reja ne total ka nisur tashme zbatimin ne terren per rikonstruksion te rrugeve ,rrjetit te kanalizimeve te nendheshme , trutuare , dhe ndricimit ne kero 3 fshatra . Kryetarja e Bashkise Roskovec Majlinda Bufi eshte shprehur se financimi eshte teresisht nga te ardhurat e bashkise ndersa investimi eshte detyrimi yne dhe premtim yne ne sherbim te banoreve 

Nderkohe vete banoret kane shprehur vleresime per investimet qe kane nisur. Ne fshatin Strum ku ndertohet rruga e gjate rreth 600 m ,banoret shprehen se asnje “qeveri e madhe “nuk erdhi te shikonte se ne cfar gjendje ishte kjo zone ndersa kjo u realizua nga vete bashkia .Fal bashkise nuk do shkelim ne balt por ne asfalt dhe ruge te ndricuar