Instituti “Seasteading” bëri bujë në vitin 2012 kur prezantoi projektin për ndërtimin e qyteteve lundrues.

87

Megjithëse ky projekt duket ende larg përfundimit të tij, instituti mbetet i vendosur në arritjen e qëllimit: krijimin e qyteteve të parë lundrues deri në vitin 2020.

Deri tani ata janë në bisedime me 3 vende bregdetare për ngritjen këtyre qyteteve. Çdo qytet lundrues do të përbëhet nga 10 deri në 15 platforma, të cilat mund të strehojnë 20 nga persona secila, një total prej 200 deri në 300 njerëz.

Ekonomia e tyre do të mbështetet tek turizmi dhe peshkimi. Sipas burimeve nga instituti çdo platformë do të kushtojë rreth 15 milion dollarë, që do të thotë se një qytet mund të kushtojë nga 150 deri në 165 milion dollarë, kjo në varësi të madhësisë së platformave.

ne-2020-qytetet-lundruese-mund-te-behen-realitet-5