India  teston raketën bërthamore më të fuqishme që ka

63

India testoi me sukses raketën më të fuqishme të saj bërthamore të hënën, sipas “Organizatës Kërkimi dhe Zhvillimi i Mbrojtjes së Shtetit” (DRDO) dhe Ministrisë së Mbrojtjes.
Ministria e Mbrojtjes tha se testi ka treguar rritjen e forcës së shtetit dhe se do të shërbejë si parandalues për shtetet e tjera.
“Testi i suksesshëm në Agni V bën çdo Indian krenar. Kjo do të shtojë forcë e madhe në mbrojtjen tonë strategjik,” shkroi në Twitter kryeministri indian Narendra Modi.