Ilir Meta jep zgjidhje mbi perplasjet PS-LSI 

65

 Kryetari i LSI-së, Ilir Meta ka folur sot për herë të parë për përplasjet PS-LSI. Gjatë mbledhjes së strukturave të Njësisë 5 të Tiranës, Meta theksoi se vizioni i LSI-së është zgjidhja institucionale dhe jo retorikat klonfliktuale politike, teksa premtoi angazhimin e kësaj force politike për forcimin e shtetit ligjor.
“Zgjidhja institucionale me përgjegjshmëri të plotë dhe jo retorikat konfliktuale politike, fajësuese dhe shfajësuese, do ta çojnë angazhimin tonë për forcimin e shtetit ligjor dhe sundimit të ligjit në vend në nivele të reja, shumë më të larta dhe të qëndrueshme. Ky është vizioni dhe kjo është përgjegjshmëria e Lëvizjes Socialiste për Integrim”, deklaroi Kryetari i LSI-së.

Ndërsa, Sekretari i Përgjithshëm i LSI-së, Endrit Braimllari theksoi në fjalën e tij se kolegjialiteti në vendimmarrje është garanci për realizimin e reformave.

“Njerëzit besojnë te LSI-ja, besojnë të puna e përditshme e çdo anëtari të forcës sonë politike. Ky kolegjialitet i brendshëm që ka LSI dhe ky kolegjialitet në vendimmarrje është garanci për funksionimin e qeverisjes, por është garanci nesër për realizimin dhe zbatimin e reformave. 

Vendimet nuk mund të merren vetëm, vendimet e mëdha merren në bashkëpunim të plotë. Vendi nuk ka nevojë për arrogancë, por ka nevojë për më shumë punë, ka nevojë për shërbim dhe ne jemi të bindur se mund ta bëjmë këtë gjë”, – tha Braimllari.
Kryetarja e Lëvizjes së Gruas për Integrim, Klajda Gjosha në fjalën e saj përshëndetëse tha se i gjithë procesi zgjedhor është bërë në bazë të konkurrencës dhe të transparencës.
“I gjithë procesi zgjedhor në Njësinë 5, por edhe në të gjithë të Tiranës është bërë në bazë të konkurrencës dhe të transparencës që janë dy cilësi shumë të rëndësishme, pjesë e LSI-së. Jam e bindur që i gjithë mesazhi politik që do të përcillni, jo vetëm në këtë sallë, por edhe jashtë kësaj salle, do të jetë pikërisht fryma konstruktive që LSI përcjell, fryma e ndihmës që ne i japin qytetarëve shqiptar, i qëndrimit pranë të problemeve që ata kanë dhe ky është mesazhi dhe thelbi me të cilën u krijua LSI-ja”, u shpreh Gjosha.

Ndërkaq, kreu i Kuvendit përshëndeti qëndrimin mjaft pozitiv të Sekretarit të ri të Mbrojtjes së SHBA-ve, Mattis për Kosovën.

“Konfirmoi se stabiliteti e siguria e Kosovës është një prioritet shumë i rëndësishëm edhe për administratën e re të SHBA-ve. Kjo është tepër pozitive duke patur në konsideratë tensionimin e marrëdhënieve Kosovë-Serbi kohët e fundit. Njëkohësisht shumë e rëndësishme për stabilitetin e gjithë rajonit tonë në këto kohë ndryshimesh, por edhe pasigurish”, tha Meta.