Humb tradita e dikurshme e kartolinave 

89

Kohet kane ndryshuar dhe bashke me kohen ka perparuar edhe teknologjia elektronike. Dikur kjo periudhe festash sillte atmosferen festive me urimin Gezuar nepermjet vizitave tek njeri- tjetri por edhe nepermjet kartolinave. Sot kjo tradite thuajse eshte zhdukur mes njeri tjetrit ndersa gjen ende perdorim tek institucionet.Posta Shqiptare ne Fier ndersa ka shprehur rritjen e fluksit te sherbimeve per kete periudhe te fundvitit  ka shprehur keqardhje mbi kete  fenomen qe tashme po humbet. Sipas drejtuesit te postes shqiptare ne Fier, Irfan Hajdaraj kjo tradite  e dergimit te kartolinave dhe ketrave per urimet e vitit te Ri thuajse ka humbur , pra asnje kartoline urimi nuk vjen dhe nuk dergohet ndersa te vetmit qe i qendrojne kesaj tradite jane institucionet shteterore te cilat kryejne urimet nepermjet kartolinaev dhw letrave nepermjet postes. Ka vite qe kjo tradite ka humbur pasi ne vend te postes dhe dergimit te kartolinave shkembimi i urimeve kryhet nepermjet postes elektronike , rrjeteve sociale etj