Historia e Van Gogh në një film ,ku nëpërmjet 56 mijë pikturave është ndërtuar jeta  e tij imagjinare.

108

 Ne vitin 2014 , Studio ,Breakthru Films fituese e cmimit Oscar ,ka filluar punën për të parë filmin me metrazhin me të gjatë në botë dhe plotësisht të pikturuar. Dhe me këtë trailer të ri, ata ofrojnë një vështrim të parë ,në atë që ju mund të prisni ,nga ky projekt historik. Loving Vincent sjell jo vetëm veprat e Vincent Van Gogh në jetë, por gjithashtu tregon historinë e jetës së artistit, dhe vdekja nëpërmjet intervistave imagjinare me personazhet në pikturat e tij. Deri më tani, rreth 100 artistë kanë marrë pjesë në këtë projekt, me më shumë se 56.000 piktura nevojshme për të mbushur kohën e filmit. Loving Vincent është duke u drejtuar nga Dorota Kobiela dhe Hugh Welchman dhe yjet Aidan Turner, Saoirse Ronan dhe Helen McCrory.