Grupi i gjakut 0, terheq mushkonjat

111

Rritja e temperaturave gjatë sezonit veror sjell edhe mushkonjat. Për shumë persona ato janë makthi i verës.

Mirëpo edhe mushkonjat i zgjedhin viktimat e tyre. Kjo zgjedhje është në varësi të grupit të gjakut.

Ka individë të cilëve ato nuk i afrohen fare.

Shkencëtarët kanë bërë studime dhe duket se njerëzit me grup gjaku zero janë ata që i tërheqin më shumë këto insekte, madje dhe gratë shtatzëna janë të preferuarat e tyre shkruan shekulli. Por nuk ngelen mbrapa njerëzit që konsumojnë birrë dhe ato që janë mbipeshë të cilët nxjerrin më shumë dyoksid karboni gjatë frymëmarrjes.