Grevistet e Zharrezes kercenojne qeverine!

149

Ka hyre ne diten e 11 te saj greva e urise se banoreve te Zharezes. Sot 9 grevistes qe perfaqesojne qendrimin e gjithe fshatit zharrez kane drejtuar per here te fundit qeverise thirrjen per te reaguar dhe per te kthyer demshperblimet per banesat e demtuara nga kompania bankers . Ne te kunderten banoret kane kercenuar se do te ndalojne edhe perdorimin e ujit te pijshem deri ne vetsakrifikim.Banoret kane hyre ne greve pasi jane te zhgenjyer nga qeveria dhe grupi nderministror i ngritur per evidentimin dhe demshperblimin e demeve te shkaktuara nga termetet e kompanise se naftes “Bankers ” . Grevistet jane shprehur se nuk jane demshperblyer dhe kerkojne qe kjo gjendje te marre fund perndryshe ata do te vetsakrifikohen ne kete greve urie. Rreth 6 greviste kane shfaqur probleme shendetesore nga kjo greve ndersa kane marre mjekim e duhur ne urgjencen e spitalit fier