Foto/Zharreza ne proteste per lekundjet e tokes

752

Dy lekundje te forta kane tronditur pas mesnate Fierin , Patosin dhe rrethinat prane Vlores dhe Lushnjes. Sipas qendres europiane te sizmologjise epiqendra e termetit ka qene ne dy vendodhje te ndryshme prane Patosit. Lekundja e pare eshte rregjistruar midis Patosit dhe Verbasit ndersa lekundja e dyte disa te qindta te sekondit me pas ne rrugen ne drejtim te Ballshit ne afersi te qafes se Lalarit.Te dy lekundjet kane qene te forta ndersa qytetaret ne Fier dhe sidomos ne ndertesat e larta kane thene se jane tmerruar nga keto lekundje.Ne rrjetet sociale kane shperthyer menjeher komentet dhe diskutimet termet apo kompania e naftes . Edhe sot Banoret e Zharrezes kane dale perseri ne proteste pasi ata i mbeten qendrimit te tyre se keto lekundje jane shkak i aktivitetit te kompanise Kineze te naftes. Banoret kane kerkuar te marrin fund keto shperthime qe rrezikojne jeten e tyre dhe banesat ku jetojne .Banoret jane shprehur se dibte vijojne protestat deri ne ndaljen e ketyre shperthimeve qe shkaktojne keto lekundje. Ata besojne se jane lekundje nga shperthimet pasi degjojne shperthime.Nga autoritetet vendore ende nuk ka asnje burim zyrtar per keto lekundje per te sqaruar banoret