Foto/Shpaloset Flamuri gjigant i Pavaresise ne Vlore

210

Shqipëria sot feston 104 vjetorin e Pavarësisë nga Perandoria Otomane. Ne simbol  të kësaj dite, sot në Vlorë është hapur një flamur gjigant.Nje ndihme te vyer ne shpalosjen e ketij flamuri gjigand ne Vlore e ka dhene Kristaq Ziu nga Fieri i njohur nga te gjithe per atdhetarizmin e tij dhe pjesmares aktiv ne data historike qe perkujtojn historine tone shekullore

 Ishte Ismail Qemali dhe qindra patriotë të tjerë të cilët ngritën flamurin shqiptar në Vlorë duke i dhene fund sundimit 500 vjecar.
Flamuri fillimisht u ngrit në të gjithë Shqipërinë, por si datë e ngritje është 28 Nëntori, sepse siç shkruhet në librat e historisë në këtë ditë në vitin 1443 e kishte ngritur këtë flamur edhe Skëndërbeu.