Foto/Ne protest 150 punonjes te Rafinerise Fier

328

150 punonjes te Rafinerise se naftes ne fier kane protestuar perseri sot per mos marja e pagave per tre muaj nderkohe ata ankohen edhe per mos pagimin e sigurimve shoqerore qysh prej 18 muajsh 

Sipas punetonjesve ata kane nga muaji tetor I vitit 2016 dhe deri e sot qe nuk kane mare pagat e tyre . Punonjesit kane thene se nuk do ndalin protestat deri ne plotesimin e te drejtes tyre legjitime qe eshte paga per punen e kryer si dhe sigurimet shoqerore

Shumica e punetoreve kane me shume se 30 vjet qe kane punuar ne uzine dhe tani mundi nuk shperblehet .Rafineria e naftes ne fieir prodhon per eksport dhe import bitum dhe solar nderkohe qe I gjithe prodhimi shitet .