Foto/3 muaj pa rroga protest e 150 punonjesve te Rafinerise Fier

281

150 punoinjes te Rafinerise se naftes ne fier kane protestuar sot ne hyrje te uzines .Shkaku I kesaj proteste eshte mos marja e pagave per tre muaj nderkohe ata ankohen edhe per mos pagimin e sigurimve shoqerore qysh prej 18 muajsh .Sipas punetonjesve ata kane nga muaji tetor I vitit 2016 dhe deri e sot qe nuk kane mare pagat e tyre . 

-Me ne kane lozur te gjithe- thone punetoret .Askush nuk na jep ne rruge zgjidhje dhe nuk dime se cfare do behet me ne Ende nuk dime se si do zgjidhet problemi jone . Nuk kemi mundesi ne keti kushte te ushqejme familjen . Nuk kerkojme gje tjeter vecse buken e gojes dhe hakun e punes .

Shumica e punetoreve kane me shume se 30 vjet qe kane punuar ne uzine dhe tani mundi nuk shperblehet .Rafineria e naftes ne fieir prodhon per eksport dhe import bitum dhe solar nderkohe qe I gjithe prodhimi shitet .