Foto te rralla te Fierit ne vitet e pushtimit Austro-Hungarez

736

Historiani Ilir Gjika ka pasuruar arkiven e historikut te qytetit te Fierit jo vetem nepermjet rrefimeve dhe tregimeve te se kaluares por edhe  permes fotove te kudondodhura dhe duke i sjelle ato si nje vlere e cmuar per kete qytet.

Këto foto historike të Fierit që po publikojmë sot u mundësuan nga Dr. Niko Ferro, drejtor i Muzeut Historik Lushnje. 

Fotot janë marrë nga ky studjues dhe historian i përkushtuar, në Arkivin e Luftës në Vjenë (Osterreichisches Staatsarchiv) dhe janë bërë në vitin 1917, kohë kur qyteti i Fierit dhe rrethinat e tij ishin të pushtuar nga ushtria Austro Hungareze.

Ura e Mbrostarit


Levan ushtaret austriak duke ndertuar rruge