Fier:Katedralja e Shen Gjergjit Perkujton Skenderbeun

120

Katedralja e Shen Gjergjit ne qytetin e Fierit ne diten e sotme ka organizuar një shërbesë përkujtimore per pervjetorin e vdekjes se Gjergj Kastriot Skënderbeut e drejtuar nga Mitropoliti Hiresi Nikolla.Ne kete sherbese kishtare eshte perkujtuar jeta dhe vepra e Skenderbeut prej lindjes deri ne vdekje.Ne kete sherbese qe eshte ndoshta nga te vetmet per kete vite per “Vitin e Skenderbeut” Hiresia e tij Mitropoliti Nikolla ka thene se Populli Shqiptar ka nevoje per heronj te tille si Skenderbeu qe luftoi deri ne fund te jetes se tij jo vetem per mbrotjen e trojeve shqiptare por edhe te mbare krishterimit. Hiresia e tij por ne sherbesen e mbajtur me kete rast ne Kishen qe mban emrin “Shen Gjergji “, perkujton dhe larteson si nje figure madheshtore emrin e heroit tone kombetar .Ky eshte pervjetori i 550 i Fjetjes se Skenderbeut dhe Katedralja e Shen Gjergjit ne Fier e perkujton ne nje sherbes