Festohet ne Fier 105 vjetori i Pavaresise, PD dhe PS i bashkon festa

261

Festohet ne Fier festa e Pavaresise. Ne Sheshin Europa Plazza qindra qytetare, dhe pjesmarres , nxenes shkollash, perfaqesues te forcave politike dhe fetare kane ndjekur ceremonine e organizuar me kete rast ne diten simbol te ngritjes se Flamurit tone Kombetare. 105 vjet me pare kreu i bashkise se asaj kohe Tonc Kilica ka ngritur Flamurin Kombetar qe kurorezonte Pavaresine e Shqiperise nga perandoria otomane. Simbolika e kesaj dite te shenuar vjen per cdo 28 Nentor . Ne cdo qytet te Shqiperise eshte ndjekur ngritja e flamurit kombetar nderkohe kjo feste ka bashkuar edhe politiken te majte dhe tw djathte