Ferras,Fier:Ja cfar mbeti pas nga permbytja nga Vjosa

412

Situta e deritanishme e permbytjeve ne Fshatrat e Fierit nga VjosaMengjesi i 3 Dhjrtorit. Terhiqet lumi Vjose ne shtratin natyral. Bie ndjeshem niveli i permbytjeve ne Ferras te Fierit dhe ne fushat e zones se Frakulles. Niveli i ujit nga permbytjet e 1 dhe 2 Dhjetorit ka rene ne 3m. 

Pas terheqjes se vjoses banoret e 350 banesave te permbytura ne Ferras nisin te llogarisin demet. Mbi 300 shtepi jane ende ne uje per shkak se ka mbetur ne banesa pasi nuk ka kanalizime.

Permbytjet kane demtuar orendi shtepiake dhe bageti. Banoret kane thene se jane pa drita dhe kane mungese te ushqimeve dhe veshmbathje per te cilat kerkojne nevojen e shtetit dhe grupeve te emergjente. Rruga Levan- Ferras eshte bere e kalueshme prej mesdites se 3 Dhjetorit.​