E dini sa miliarda jane financuar per rruge e fasada ne Fier!?

1048

Fieri prej  me shume se nje viti eshte kthyer ne nje kantier ndertimi . Ne total investimet e kryera ne Fier dhe ato te cilat jane ne vazhdimesi i kane kushtuar qeverise Shqiptare 3 miliard leke te reja . Me nje perllogaritje te thjeshte, brenda nje viti,ne rikonstruksion te rrugeve fasada,rikonstruksion shkolla  etj ,jane shpenzuar  250 milion lek te reja ne muaj.

Sipas informacionit te Drejtorise se Sherbimeve Publike pergjate vitit 2015 jane perfunduar 8 projekte ne infrastrukture te cilat kapin nje vlere financiare prej 1,077.157.278 lek te reja (apo e thene me fjale  1 miliard e 77 milion lek te reja )ku pjesen me te madhe te 8 objekteve te financuara kane qene pedonalja “Jakov Xoxa” me nje fond financimi prej 231.957.733 milion lek te reja si dhe  rruga Muharrem Agolli apo rruga e Xhamise prej 198.135.620 milion lekete reja. 

Nderkoh ne nje interviste te Drejtuesit te Sherbimeve Publike te Bashkise Fier Edmond Leka investimet e ketij viti jane me te medhate ndonjehere per Fierin.Financimet me nje vlere prej 1.895.810.858  leke te reja (apo e thene me fjale 1 miliarde e 895 milion leke te reja) po zbatohen ne 16 objekte te cilat jane disa rruge restaurim fasadash si dhe rikonstrksion shkollash dhe pastrim te veprave kulluese dhe vaditese .

Per bashkine Fier qytetaret fierak ndoshta jane te merzitur me situaten e rrugeve ne qytet por impakti ne sherbim te tyre do te jete i prekshem dhe ne funksion te tyre do te ndihet ne perfundim te investimeve ne fillim  vitit 2017.

Por megjithese nga njera ane po kryen keto investime shume rruge te Fierit jane care teresisht duke bere nje qytet me rruge te arnuara.Edhe rruga nga pallati Sharra tek ura e Sheqit eshte rihapur  per instalimin rrjetit te kanalizimeve dhe ujesjellesit , duke cenuar nje investim qe nuk ka me shume se nje vit qe eshte mbyllur

https://download.wetransfer.com/eu2/8a9d6cc546fa86da436fde144868ba7620161101131856/PIC_8577.MP4?escaped=false&expiration=1478034906&file_keys=91b9f50df15a7e9b6c1b5ab6cf9940e2e7a6e0be&signature=0459c5df3b7c31c13ab9fa9db0440c63824b8e310fcc286f5080ea04f2d20398