Dy lekundje prej 4,7 balle trondisin Fierin..

432

Dy lekundje prej 4,7 balle trondisin Fierin duke u ndjer deri ne Vlore dhe Berat.Sipas qendres sizmologjike europiane ,epiqendra e termetit eshte midis Fierit dhe Roskovecit. Lekundja e pare ka qene 4,5 balle ne nje largesi prej 10 km larg Fierit ndersa nje tjeter 4,7 balle dhe me i forte e ka pasur epiqendren rreth 21 km larg Fierit ne afersi te Kucoves. Vala e dyte e termetit ka qene me e forte.Te dy lekundjet megjithese kane ndodhur ne epiqendra te ndryshme kane ndodhur nga nje thellesi prej 10 km nga thellesia e tokes. Si pasoje e lekundjeve te forta banoret e Fierit kane qene ne panik dhe sidomos katet e larta