Dy gjimnaziste krijojne shtepi per te pastrehet, me vlere me pak se 1000 dollare

125

Në Kaliforni dy nxënës të shkollës së mesme kanë ndërtuar disa mikro-shtëpi, të cilat mund të përdoren për të pastrehët.

Më 19 maj Norris Palmer dhe Austin Ortega përfunduan prototipin e pare të saj, të cilën ata e quajtën “Habitable Urban Tent” (HUT). Mikro-shtëpitë janë 2.4 metër në të gjitha drejtimet. Ato janë dizenjuar që të jenë të lira për tu prodhuar, të lehta për tu transportuar dhe për tu montuar pa mjete shtesë.

Edhe pse HUT nuk ofron komoditetin e një dhome shtëpie, përparësia e saj qëndron në faktin se ajo mund të montohet pothuajse kudo. Gjithashtu këto struktura janë edhe të lira. Aktualisht ndërtimi i një prototipi mund të kushtojë rreth 3000 dollarë , por ekipi ka për qëllim që në modelin e tyre të ardhshëm çmimi të shkojë deri në 1000 dollarë.