Dieta e Monika Belucit

96

Tetë gota uji, të ndara, 2 përpara mëngjesit, dy para drekës dhe dy para darkës, një në mesditë dhe një në pasditë, gjithmonë me stomakun bosh.

Kjo është rregulla e parë e Dr. Nicola Sorrentino, diatolog, docent pranë Istitutit të Hidrologjisë në Universitetin e Pavisë si dhe drejtor i përgjithëm i Terme sensorali të Chinaciano-s.

«Arsyeja se përse humbim peshë, është se të pish ujë do të thotë të rrisësh metabolizimin nga 20-30%. Pastaj është e njohur se me barkun plot, reduktohet edhe urija, kështu shpjegon dietologu që ka ndejkur përveç të tjerave edhe, Naomi Campbell e Monica Bellucci.

Rregulla e dytë, të mirëpritura janë frutat, perimet, frutat e thata, peshku, vezët. Puna është të limitohen yndyrnat, sheqernat dhe ushqimet me origjinë shtazore.

Rregulla e tretë: aktiviteti fizik.

Ja dieta tipike e një dite

2 gota ujë para mëngjesit

Mëngjezi
• kafe ose çaj
• 1 gotë qumësht ose kos pa yndyrë
• 30 gram drithëra integrale

Paradreke

Në gotë ujë

• 1 gotë me lëng agrumesh ose një grusht me bajame

2 gota ujë para drekës

Dreka
• 1 supë
• 1 sallatë jeshile ose 2 patate të ziera
• 1 racion peshk

NJë gotë ujë në pasdite

• 3 arra ose një kos pa yndyrë ose një kuadrat çokollatë me 70% kakao

Dy gota ujë para darkës

Darka
• 1 piatë makarona rreth 80 gram me salcë të lehtë dhe me pak djathtë parmixhano
• 1 frutë sipas dëshirës