Colmar, qyteti ku lindi Frederic Bartholdi, projektuesi i “Statujës se Lirisë”

64

Një nga vendet turistike më të vizituara në Europë është dhe qyteti Colmar në  Francë.

Colmar, një qytet piktoresk francez pranë kufirit gjerman, ndodhet në “Road Wine”, duke u bërë kështu “kryeqyteti” i verërave të Alsasit.

Me një numër prej 67.000 banorësh, është qyteti i tretë më i madh i Alsasias.

Ky qytet është vendlindja e piktorit dhe gdhendësit Martin Songkaouer si dhe e skulptorit Frédéric Bartholdi, i cili projektoi “Statujën e Lirisë”.

Lumi Rin kalon 15 km në lindje të tij, por qyteti lidhet me të me anë të lumit Laouch, qe kalon përmes tij.

Në brigjet e lumit shtrihen shtëpitë, hotelet, restorantet dhe mijëra lule shumëngjyrëshe që e bëjnë qytetin të duket edhe më përrallor.

Qyteti vizitohet jo vetëm për peisazhin e tij mbresëlënës, por edhe si një vend me një histori tepër të veçantë në fushën e artit dhe të kulturës.