Centrali me i madh ne bote me panele diellore do perdoret per prodhimin e naftes

117

Kompania arabe e prodhimit të naftës “Petroleum Development Oman (PDO)” dhe ajo amerikane “Glasspoint” po punojnë së bashku për ndërtimin e centralit më të madh të energjisë diellore në botë.

Ai ndodhet në jug të shtetit të Omanit në perimetrin e fushës së naftës “Amal”. Projekti i quajtur “Miraah”, i cili përkthehet “pasqyrë” në arabisht, do të përdorë energjinë diellore për të nxjerrë naftën nga nëntoka.

Ky central do të mund të prodhojë më shumë se 1 Gigavat të energjisë termike diellore dhe pasi të përfundojë së ndërtuari do të jetë projekti më i madh në botë për energjinë solare.