Bllokohet Fier-Ballsh,banoret ne Plyk kunder impiantit te plehrave

530

Dhjetëra banorë të fshatit Plyk në Fier kanë dalë sot në protestë për të kundërshtuar ndërtimin e landfillit të plehrave.Banorët të shqetësuar kanë bllokuar aksin rrugor Fier-Ballsh, duke u shprehur edhe kundër shpronësimeve që i kanë premtuar.
“Duan të na shpronësojnë për të bërë Landfildin”, “Po na helmojnë, boll na helmoi azotiku” u shprehën banorët
Banorët pohuan se disa persona që janë të punësuar në bashki kan shkuar dhe u kan kërkuar certifikatat e pronësisë që tua dorëzonin pasi do të shpronësohehsin nga shteti se do të ndërtohej landfildi, kan pohuar ata për mrdian prezente në protestë

Ata kanë paralajmëruar se protesta do të vazhdojë deri në anullimin e ndërtimit të landifillit.