Banoret e Plykut ne protest kunder fabrikes se mbetjeve urbane. Bllokojn rrugen

1298

Pasi eshte zbuluar gjithcka mbi ndertimin e fabrikes se perpunimit dhe riciklimit te mbetjeve urbane ne Fshatin Plyk banoret kane dale ne protest duke bllokuar rrugen

Dhjetra banore te fshatit Plyk te njesise administrative Portez ne Fier kane protestuar mengjesin e sotem sapo jane njoftuar nga mediat se ne tokat perreth fshatit te tyre ne nje siperfaqe prej 3 ha do te ndertohet fabrika e perpunimit dhe riciklimot te mbetjeve urbane te Fierit. Ata kane bllokuar rrugen qe kalon ne fshatin e tyre ne shenje indinjate dhe kundershtimi te ketij vendimi . Ata kane thene se jane kunder ndertimit te kesaj fabrike dhe nuk jane pyetur per kete vendim dhe do ta kunderhstojne me force deri ne vetmohim. Gjithashtu ata jane shprehur se ndihen te tradhetuar nga ata te cilet perfaqesohen dhe per te cilet kane dhene voten