Banoret e Kutes -Ambasadorit te Zviceres:Jo ndertimit te HEC-it ne Vjose

115

Ambasadori Zvicerian ne TiraneKristof Graf  ka zhvilluar  nje takim me banoret e Kutes se Mallakastres.

Ambasadori eshte shprehur se Zvicera mbeshtet demokracine lokale dhe sebashku me keshillin e europes do te vazhdojme te mbeshtesim kete demokraci. Autoritet duhet te degjojne mendimin e komunitetit. 
Sekretari i KE-se: Kemi bashkepunim te shkelqyer me abasaden zviceriane. Presim finalizimin ekesaj marreveshje per demokracine direkte. Pjesemarrja ne demokraci synon qe njerezit te jene aktiv dhe ne fund te finalizohet me nisma konkrete. E njejta gje po pilotohet dhe me bashkine e tiranes. Gjithcka eshte ne sherbim te qytetareve, panvarsisht se ato i perkasin bashkive te medha apo te vogla, bashkive te majta apo te djathta. 
Kryetari i bashkise agron Kapllanaj eshte shprehur se :Thelbi i takimit eshte demokracia direkte. Duhet te pyetet kominetiti, bashkia, keshilli bashkiak dhe faktoret lokal per ndertimin e HEC-it. Ndertimi i ketij te fundit zhvendos nje fshat dhe per me teper demton nje nder zonat me te bukura natyrore te zones. Falenderon komunitetin europian per mbeshtetjen e dhene qe te gjithe bashke ti thone stop ndertimit te kesaj vepre. Bashkia e Mallakastrees duke qene bashki e djathte nuk perfiton projekte madhore, por keto duhen evituar per ti sherbyet qytetareve, te cilet jane te gjithe te barabarte.