Australi, fermeret po perdorin robotet per te zevendesuar njerezit ne bujqesi

87

Aktualisht robotët janë në një proces dyvjeçar në Uells për tu trajnuar në monitorimin e shëndetit të bagëtive dhe të sigurohen që ka kullota mjaftueshëm për ta. Robotët janë të pajisur me sensorë të shumtë për të identifikuar kushtet e mjedisit, bagëtive dhe ushqimeve duke përdorur sensorë termikë dhe vizioni, për të zbuluar ndryshimet termike në temperaturën e trupit.

Gjatë këtij procesi robotët do të jenë të akorduar mirë për tu përshtatur me klimën apo për të përballuar “rreziqe” si: kodra, pemë, baltë, moçale etj. Ata do jenë në gjendje të monitorojnë 24/7 dhe të jenë më efikasë se njeiu.