Arkitekti japonez krijon trenin e padukshem. Ja arsyeja qe e ben ate te tille…

91

Arkitekti Kazuyo Sejima ka dizenjuar trenin “e padukshëm”, i cili së shpejti do të udhëtojë në të gjithë Japoninë.

Kjo ka qënë një kërkesë e kompanisë hekurudhore “Seibu RailWey”, e cila me rastin e përvjetorit të 100 të saj ka kërkuar hartimin e një strukture me dizanj të veçantë.

“E padukshme” mbase nuk do të thotë pikërisht atë që ju jeni duke menduar, por kur trenat janë duke lëvzur me shpejtësi të lartë me siguri do të jetë e vështirë të dallohen.

Treni do të mbulohet nga një sipërfaqe reflektuese, e cila pasqyron mjedisin përreth dhe zonat urbane. Ndërsa ajo nuk shfaq saktësisht se çfarë është në anën tjetër, në shumë mjedise efekti është aq  i mirë sa ju mund të mendoni se aty nuk asgjë. Ky projekt do të përfundojë në vitin 2018.