Afro 1 mln € per rivitalizim te qendres Patos

786

Ka nisur zbatimin projekti per rivitalizimin urban te qendres se qytwtit naftetar te Patosit. Vlera e ketij investimi ne total shkon ne 104 miln leke te reja ndersa eshte ndare ne disa faza prej atyre fillestare ne sistemimin e kanalizimeve dhe instalimit tw rrjetit te nendheshem deri ne restaurim te fasadave, ndricim gjelberim dhe te gjithe elementet urban deri ne formem e plote te qendres.Sipas kryetares se bashkise Patos Rajmonda Balilaj ky projekt synon rehabilitimin urban te qendres se qytwtit te Patosit ne sherbim te qytetarit. Per kryetaren e bashkise Balilaj ky projekt vjen me nje risi e cila eshte qendra e Patosit modern duke e ndare nga e kaluara jo vetem ne estetike por edhe ne pjesen arkitekturore dhe funksionale. Rritja e popullsise ka sjelle ndryshime per te cilat qendra e meparshme kishte mbaruar misionin ne sherbim te qytetareve , dhe duke nisur nga sistemi i kanalizimeve te nendheshme dhe deri tek ndricimi dhe gjelberimi. Gjithcka eshte konceptuar ne kohen qe jetojme per tju pershtatur kohes se tashme dhe per te mbijetuar ne nje te ardhme sa me te gjate derisa brezat qe vijn dhe koha serish do duhet ta ndryshojne sic po ndodh
Nderkohe qytetaret kane ndare mendime te ndryshme per kete investim por pergjithsisht kane vleresuar ate si nje investim i ri qe do ta ndryshoj Qendren nga e Kaluara