Aerospace krijon tendat me panele diellore per dritaret e avioneve

192

Kompania amerikane “Aerospace” ka prezantuar një projekt mjaft interesant, që na jep mundësinë të përfitojmë diçka më shumë nga dritaret e avionëve.

Ajo ka krijuar disa tenda me panele diellore, të cilat do ju shërbejnë udhëtarëve për të karikuar paisjet e tyre elektronike si: telefonat celularë dhe tabletat, gjatë një fluturimi.

Ato duken si tenda standarte për dritare, por në fakt në pjesën e jashtme do të ketë një panel diellor , i cili mund të marrë dritë në çdo lartësi. Këto struktura kërkojnë instalime elektrike me gjatësi të mëdha dhe ndërlidhje të shumta, të cilat shtojnë koston, peshën dhe kompleksitetin e ndërtimit të brendshëm.