94 mije dollare per kopeshtin e femijeve ne Roskovec

247

Ka nisur zbatimin projekti per ndertimin e kopeshtit te pare me ushqim per afro 100 femije te bashkise Roskovec. Kryetarja e Bashkise Roskovec Majlinda Bufi ka inspektuar nga afer fillimin e punimeve per kete objekt si nje nga prioritetet e bashkise per te permirsuar me tej kushtet ne arsimin parashkollor.Rreth 94 mije dollar eshte vlera e ketij financimi per ndertimin e ketij objekti me nje siperfaqe prej 680 meter katror ne dy kate ku do te akomodohen 100 femije te bashkise Rosk0vec. Ky financim eshte fryt i koperacionit trepalesh mes Fondacionit Emirateve Arabe dhe Gjysme Henes Kuqe ,Ministrise se Arsimit,dhe Bashkise se Roskovecit e cila do te investoje ne plotesimin me baze materiale te ketij kopeshti. Deri me sot bashkia Roskovec ka pasur vetem nje kopesht per femije .Ky Financim beri te mundur kete investim te rendesishem per kete komunitet duke i dhene nje ndihme te cmuar atyre prinderve te cilet jane te angazhuar ne pune. Godina ne fjale eshte gati per femijet ne fillim te vitit tjeter