883 biznese ne Qarkun Fier kalojne ne skemen e re me...

883 biznese ne Qarkun Fier kalojne ne skemen e re me TVSH

160

Rreth 883 subjekte te biznesit te vogel ne te gjithe Qarkun e Fierit kalojne me skemen e re  me TVSH Subjektet qe kalojne me skemen e re te TVSh-se ,kane nje prag te realizimit te nje xhiroje vjetore prej 20 milion leke .Ne Qarkun Fier zhvillojne aktivitetin tregetar rreth 20 000 subjekte

Referuar statistikave te Tatim Taksave te Bashkise Fier numri i pergjithshem i subjekteve te biznesit te vogel te rregjistruar deri tani shkon ne total ne 5678 prej te cileve me ligjin e ri do te perfshihen ne skemen e TvSh-se vetem ne Fier rreth 229 subjekte nderkohe ky numer shkon ne 497 se bashku me bizneset ne Patos , Roskovec dhe Mallakaster .

Duke ju referuar te dhenave me te fundit nga dega e tatim taksave te Bashkise Fier per kete periudhe te pare te ketij viti Janar-Mars 2018 kane mbyllur aktivitetin rreth 89 subjekte te biznesit te vogel .Ne muajin Prill 2018 disa dhjetra subjekte te biznesit te vogel ne Fier kane protestuar kunder zbatimit te kesaj skeme per perfshirjen e biznesit te vogel me TVSh . Protestuesit te mbeshtetur nga opozita kane kerkuar te rritet pragu i TVSH nga 20 milion ne 100 milion.