29 nentori i “Jakov Xoxes”

109

Nje dite e mbushur me aktivitet te ngjeshur per nxenes dhe mesues te shkolles artistike “Jakov Xoxa” ne Fier, dita e 29 nentorit te 2016- tes.

Pikerisht sot kurorezohen edhe perpjekjet, studimi dhe provat me ore te gjata ne nje koncert festiv me nje pjesmarrje masive dhe me nje program dinjitoz.

Me nje bashkepunim me soliste te Teatrit te Operas, studenteve te Universitetit te Arteve, nxenesve te shkolles artistike erdhi ne skene per here te pare ne teatrin Bylis vepra Karl Orff, “Carmina Burana”.

Ne program nder te tjera,

Valle shqiptare, Pjeter Gaci
“Brindisi” nga opera Traviata e Verdit
“La spagnola”
Aria e Donikes e Prenk Jakoves
Nga opera Turandot e Belinit, “Nesun dorma”

Himni kombtar u kendua nga kengetari i njohur Kastriot Tusha.

Nxenesit e baletit te shkolles artistike performuan per here te pare ne skene.