29 korrik, Tesla hap zyrtarisht fabriken e saj ne Nevada

88

Së fundmi “Tesla” ka njoftuar se në 29 korrik do të hapë zyrtarisht  fabrikën e saj në Nevada.

Edhe pse deri në fillim të Majit ishte ndërtuar vetëm 14% e saj, sipas një raporti të Bloomberg fabrika tashmë është duke prodhuar dhe pritet të përfundojë plotësisht  në vitin 2020.

Deri më tani në event janë të ftuar vetëm disa persona VIP, kurse media nuk është ende e sigurt nëse do të jetë e pranishme apo jo. Ky projekt k akushtuar 5 miliard dollarë dhe ka një sipërfaqe prej 52.6 hektar.