12 zjarre ne nje muaj ne Fier, deme ne 15 ha, mungojne mjetet zjarrefikese

122

Emergjencat civile te bashkise Fier dhe njesite administrative  kane paraqitur sot situaten  e zjarreve ne 9 njesite administrative te Bashkise se madhe Fier. Drejtori i Emergjencave civile te bashkise Fier Arben Dimo eshte shprehur se pergjate kesaj periudhe nje mujore te stines se veres jane konstatuar rreth 12 zjarre duke demtuara rreth 15 ha ne pyje dhe ullishte e shkurre .Nderkohe demtimet nga zjarri kane ndodhur duke djwgur nje biznes dhe banese. Nga drejtuesi i emergjencave civile te bashkise Fier eshte kerkuar bashkpunim me te gjitha strukturat dhe zjarrfiekeseve per perballimin e situates se nxehte te kesaj vere dhe evitimin dhe shuarjen ne kohe te zjarreve