100 per qind e energjise me ane te panelve diellore

71

Në vitin 2020 pritet të përfundojë ndërtimi i resortit ekologjik “Liwa Oasis”.

Ai po ndërtohet në Emiratet e Bashkuara Arabe, i projektuar nga studioja arkitektonike “Baharash.” Ky resort  është i vetmi i këtij lloji në botë, pasi ai do të prodhojë energji elektrike vetëm nga panelet diellorë, të cilët përfshijnë një sipërfaqe rreth 145.8578 metër katror.

“Kur projekti ishte ende në fazat e hershme të ndërtimit, në konstatuam se duke përdorur  puse të thellë  mund të nxirrnim ujë nga nëntoka. Kjo na dha mundësi të kijonim një artikull rreth një burimi, i cili ishte i një rëndësie të veçantë për Beduinët, për rrugët e transportit dhe të tregëtisë” : tha Baharash Bagherian.

Ky ujë do të përdoret për vaditjen, rritjen e peshqve , krijimin e aktiviteteve argëtuese duke siguruar gjithashtu edhe “vendbanim” për faunën lokale. Këto të korra do të përdoren për të siguruar përbërës të freskët organikë dhe vendas për restorantin e resortit, përveç ushqimeve të tjera të siguruara nga fermerët lokalë