10 kenget qe ju bejne te lumtur

68

Profesor Jacob Jolij Universitetin e Groningen (Holandë), jolij.com, i cili ka zhvilluar një formulë për të përcaktuar se cila këngë ndikon që të ndjeheni të lumtur dhe t’iu mbushë me dëshirën e zjarrtë që të hidheni në rrugën e duhur.

Duke aplikuar 200 këngë të 50 viteve të fundit, shkencëtari neurolog ka përcaktuar toplistën e 10 këngëve të lumturisë, duke shpjeguar fuqinë e këtyre këngëve kur dëgjohen duke krijuar asosacione mentale të lidhura me kujtesën, të cilat shoqërohen më pas me emocione. Profesor Jolij ka shtuar se disa këngë janë një perfeksion i tekstit dhe muzikës, që kur i dëgjon të bëjnë të ndihesh mirë. Ja lista:

1. Don’t Stop me now  Queen

2. Dancing Queen Abba

3. Good Vibrations Beach Boys

4. Uptown Girl Billie Joel

5. Eye Of The Tiger Survivor

6. I’m a Believer Neil Diamond dhe The Monkeys

7. Girls Just Wanna Have Fun  Cyndi Lauper

8. Livin’ On A Prayer Bon Jovi

9. I Will Survive Gloria Gaynor

10. Walking on Sunshine Katrina and the Waves