Video/Protestuesit perleshen me policine ne Plyk,Fier 

1167

Për të dytën ditë me radhë që në mëngjes herët banorët e Plykut të njësisë administrative Portëz bashkia Fier kane potestuar duke bllokuar segmenitn rrugor Fier – Ballsh që kalon në fshatin e tyre.Pas bllokimit te aksit rrugor ka pasur  rradhe te gjata pritje te automjeteve dhe reagime nga drejtues te ndryshem ndersa me pas ka mberritur efektivat e policise te cilet kane nderhyre duke larguar protestuesit nga rruga dhe lejimin e qarkullimit. Mes protestuesve ka pasur kundershtime per kete nderhyrje te policise ndersa diskutimet verbale kane degraduar duke shkuar deri ne perleshje . Skena e perleshjes eshte zhvendosur nga rruga ku po protestohej ne fushat e mbjella(pamjet)

Me heret 

Banorët kane protestuar kundër ndërtimit të impiantit te perpunimit te plehrave pasi kanë banesat shumë pranë dhe ujrat nëntoksore janë në 4 metra.

 Mbeturinat do të shkojnë në lumin Gjanicë sepse kalon shumë pranë vendit të grumbullimit të plehrave dhe pas derdhjes në lum do ndotin edhe qytetin e Fierit, pohuan ata
Banorët kanë pohuar se protesta e tyre do të vazhdojë deri në pezullimin e ndërtimit të impiantit te perpunimit te mbetjeve urbane.