Punonjesit e by passit Fier ne protest , mbi nje vit e gjysem pa marre pagat

190

Qindra punonjes te 48 kompanive nenkontraktore qe kane punuar ne ndertimin e by passit te Fierit kanw nisur nje protest  ne diten e sotme ne Mbrostar ku nis kjo veper. Protesta e tyre vjen ne nje moment kur shteti shqiptar ka celur procedurat per rihapjen e tenderimit te kesaj vepre ndersa afro 600 punonjesit qe kane punuar me pare  kane 6 muaj pa u paguar 2015 dhe gjithe vitin 2016. Sipas punonjesve te cilet sot jane pa pune ata kane kerkuar nga qeveria shqiptare te paguhen per periudhen e pa paguar.Ata jane shprehur se nuk do te lejojne asnje firme tjeter te nise punimet nese nuk do te marrin pagat e prapambetuta dhe nese nuk do te degjohet kerkesa e tyre ata do te pershkallezojne protesten