Fier:Kushtet ekonomike nxjerrin ne rruge dhjetra femije, mesazhi drejtuar shtetit

163

Sot eshte dita nderkombetare e mbrojtes se femijeve dhe ne kete dite mesazhi ne te gjithe boten shkon per rritjen e vemendjes perkushtimit te te gjitheve per te mbrojtur femijet . Sipas statistikave te sherbimit social bashkia Fier jane identifikuar 24 femije ne situate rruge per te cilet kane nisur menjeher mbrojtja e tyre ka thene Alma Guma ,Pergjegjese e njesise per mbrojtjen e femijeve ne bashkine Fier . Nderkohe edhe nga Evisa Kostrica pergjegjesese e sherbimit psiko social ne Drejtorine Rajonale Arsimore ne Fier eshte prekur fenomeni i braktisjes se shkolles nga nxenesit dhe sidomos te familjeve te komuniteti Rom ne Fier. Ne diten boterore te mbrojtjes se femijeve nepermjet mesazheve dhe panairit te sotem t disa shkollave te ketij qyteti bashkmoshataret e tyre kane percjelle mesazhe te forta sensibilizuese per te larguar femijet nga rruga dhe integrimin e tyre, shoqeri dhe shkolle .Ata qe e perjetojne me teper mungesen e nje jete normale ,jane femijet rom ne rrethin Fier. Nga 7000 mije rom rreth 60 % e tyre jame femije te cilet perjetojne dramem e nje jete te ruges apo qe lypin dhw kerkojn ushqim ne koshat e plehrave  ka thene kreu i shoqates se komunitwtit rom ne Fier  Fatos Koci. Ai ka kerkuar qe shteti shqiptar te bej me shume per komunitetin Rom ne Fier dhe kjo nis nga rritja ekonomike e familjeve rome